perjantai 10. kesäkuuta 2016

Valmistujaiskakku merkonomille

Tuleva merkonomi pyysi tekemään kakun juhliinsa. Hänellä oli kaksi erilaista kakun kuvaa valittuna, joista piti yhdistää mieluinen kakku. Pohjaksi haluttiin suklaakakkupohjaa ja väliin moussea. Tässä kakussa on päällekkäin kaksi 7munan suklaakakkupohjaa. Oikeaa suklaata en käyttänyt vaan vähensin jauhojen määrää, jotka korvasin kaakaojauheella. Välissä on joka toinen kerros vaniljamoussea ja joka toinen vadelmamoussea. Joka välissä on myös vadelmapyree-hillo yhdistelmää. Tarkoituksena oli käyttää pelkkää pyrettä, mutta se osottautuikin todella happamaksi ja löysäksi. Onneksi jääkaapista löysin vadelmahillopurkin tähteen, jonka sotkin joukkoon. Lisäsin vielä tomusokeria varovasti, ettei sose mene liian imeläksi. Hillon vähyyden takia sose jäikin aika löysäksi ja kävi osittain myös kostukkeena. Toisena kostukkeena käytin mansikka-mustikkapillimehua vedelle lantrattuna. Sitä laitoin varovasti, koska sose oli niin kosteaa.
 
Vadelmatäyte:
2,5 dl vispiä
200g vaniljarahkaa
3 dl vadelmasosetta
2rkl sokeria
0,5 - 1,5dl vaniljakreemijauhetta
 
Vatkaa vispi. Vähän jähmettyneenä lisää rahka ja sokeri. Vatkaa lisää. Lisää vadelmasose. Itse käytin edellä mainitsemaani pyrettä. Se kävi hyvin tähänkin, vaikka oli hapanta. Sekoita sose hyvin. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe. Kannattaa lisätä varovasti, täyte jähmettyy lisää kylmässä. Jouduin tekemään tämän 1½ kertaisena, niin olisinko laittanut yli desin vaniljakreemijauhetta. Katsoin kuitenkin että täyte oli jämäkkää ja pysyi kasassa. Kreemijauheen jälkeen ei kannata enää hirveesti täytettä vatkata.
 
Vaniljatäyte:
2,5dl vispiä
200g vaniljarahkaa
130g valkosuklaata
2rkl vaniljakreemijauhetta
 
Sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa vispi, Lisää vähän jähmettyneeseen vispiin rahka. Vatkaa lisää. Lisää sulatettu valkosuklaa, huomioi, ettei suklaa ole lämmintä. Vatkaa varovasti sekaisin. Lisää vaniljakreemijauhe. Taisi mennä minulla enemmän kun kaksi lusikallista. Meni taas näppi tuntumalla.
 
Kokoa kakku väärin päin kakkuvuokaan, laita kylmään, että täytteet jähmettyy.
 
Sokerimassa alla on voi-tomusokerikreemi.
 
Päällä on pinkkejä gerberoita ja mustia pieniä kukkia punaisilla hyytelö timanteilla. Timantteja on myös päällä yksistään. Sivuille painoin salmiakkikuvioita ja hopeahelmiä. Alhaalle tein yksittäisiä röyhelöitä kolmesta eri väristä. Niiden liimaaminen olikin oma hommansa. Osa röyhelöistä ei meinannut millään tarttua kiinni.
 
Olin itse tyytyväinen kakkuun ja niin oli myös itse sankari. Makukin oli kohdillaan, kun pääsin sitä maistamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti