keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Raparperimehua kesän helteisiin

Tänäkin kevät/kesänä tuli taas pohdittua mitä ihanaa tekisi takapihan raparperipuskan tuotoksista. Ikävä oli jo raparperia, viime kesältä ei jäänyt yhtään pakkaseen. Piirakkahan se piti tietysti heti tehdä. Mehu on pyörinyt mielessä pitkään, mutta en ole saanut aikaiseksi etsiä hyvää ja helppoa ohjetta. Kaverille tästä mainitsin ja hän ehdottikin hyvää ja helppoa ohjetta, joka tuli lähes itsekseen. Pienen lisäyksen tein vielä lisäämällä valmiiseen mehuun Lidlistä ostettua mansikkaraparperivichyä. Antoi kivan pirtsakan lisäyksen. Hellettä odottaessa, pullotin ja pakastin mehua loppukesää varten :)



Raparperimehu
 
n. 2 litraa raparperipaloja (pese varret, ei kuorita)
n. 2 litraa vettä päälle (niin, että ei ole pohjaan kiehumisen vaaraa)
1-2 dl sokeria (maun mukaan)
1 kukkupää teelusikallinen vaniljasokeria
1 litra mansikkaraparperivichyä
 
Laita raparperit ja vesi kattilaan, anna kiehua noin vartti. Elä sekoita, anna vaan kiehua. Siivilää käyttäen erottele neste ja raparperit. Sen jälkeen neste kattilaan sokereiden kera. Kiehauta vielä pikaisesti ja nosta kattila jäähtymään. Kaada jäähtyneeseen mehuun litra mansikkaraparperivichyä. Nauti :)


Alkuperäinen ohje löytyy kodinkuvalehden blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti