Raparperimehu
n. 2 litraa raparperipaloja (pese varret, ei kuorita)
n. 2 litraa vettä päälle (niin, että ei ole pohjaan kiehumisen vaaraa)
1-2 dl sokeria (maun mukaan)
1 kukkupää teelusikallinen vaniljasokeria
1 litra mansikkaraparperivichyä
Laita raparperit ja vesi kattilaan, anna kiehua noin vartti. Elä sekoita, anna vaan kiehua. Siivilää käyttäen erottele neste ja raparperit. Sen jälkeen neste kattilaan sokereiden kera. Kiehauta vielä pikaisesti ja nosta kattila jäähtymään. Kaada jäähtyneeseen mehuun litra mansikkaraparperivichyä. Nauti :)
Alkuperäinen ohje löytyy kodinkuvalehden blogista.
Alkuperäinen ohje löytyy kodinkuvalehden blogista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti