Tulevalla morsiamella oli toiveissa rullakakku kirkkokakuksi (kakku, joka syödään kuulutuksien jälkeen, jos joku ei tiennyt ;) ). Pinterestistä annettiin kuva, jonka mukaan pitäisi alkaa kakku pyörittelemään. Olin itse joskus ohi mennen tälläisen nähnyt, mutta en ollut sen tarkemmin siihen sitten perehtynyt. Yritin googlettaa suomalaista ohjetta, mutta hyvin huonosti antoi osumaa. Lopulta löysin Dr.Oetkerin sivuilta ohjeen, jota muokkaamalla sain kakun aikaiseksi. Minun ohjeella se menee näin:
Rullakakun pohja ja päällyskakkupohjat:
Tee 3 munan suklaakakkupohja 20cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Paista ja jäähdytä.
Tee pohja rullaosaan:
100 g voita
½ dl kaakaojauhetta
4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sulata voi kattilassa. Lisää kaakaojauhe, ota kattila pois liedeltä ja sekoita hyvin. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita kaakao-voiseos varovasti taikinaan ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista pohjaa noin 8 minuuttia 225 asteessa. Kumoa pohja leivinpaperille, jolle on siroteltu tomusokeria ja peitä puhtaalla, kostealla leivinliinalla.
Kannattaa olla todella varoivainen pohjan kumoamisessa, koska se voin ansioista putoaa todella herkästi alas. Näin kävi minulle, kun nostin vaan vähän kulmasta ja pohja putosi kasaan pellille. Ja ei kun uutta tekemään... Toisen kumosi mies apuna ritilä ja pelti.
Täyte:
Tähän rullakakkuun tuli väliin mansikoita ja vispattua kermaa, jossa oli vanhan ajan vaniljakastiketta ja kreemijauhetta. Vatkasin aika kauan vaniljakastiketta ja yhdistettynä vispiin se oli löysää, joten lisäsin ihan silmä arviolla kreemijauhetta.
Tee rulla näin:
Leikkaa pohja pitkittäissuunnassa kolmeksi levyksi. Laita mansikkasiivuja ja ohuelti vispivaniljaseosta jokaisen osan päälle. Ala pyörittää tiukaksi rullaksi ensin ensimmäinen osa. Kannattaa aloittaa tekemään heti todella tiivis rulla, apuna käytin alla olevaa leivinpaperia. Kun eka on pyöritetty, laita rulla toisen levyn eteen ja jatka pyörittämistä toinenkin levy ja jatka samalla tavalla myös kolmas. Näin sinulla pitäisi olla tiukka rulla, jonka halkaisija on noin 18cm. Kokeilin pyöreän pohjan päälle rullaa ja vähän jouduin leikkaamaan liikoja pois pyöreästä pohjasta. Yritin saada pyöreän pohjan ja rullan saman kokoisiksi. Kääri rulla kelmuun ja laita hetkeksi jääkaappiin.
Kokoa kakku näin:
Halkaise pyöreä suklaakakkupohja. Laita alimmainen kerros tarjoiluvadille. Kostuta hieman mehulla. Laita mansikkasiivuja ja vispivaniljaseosta päälle. Avaa rulla kelmusta ja laita pohjan päälle. Laita rullan päälle vaniljavispiseosta. Kostuta päällyspohja ja laita se kanneksi. Laita rullakakun ympärille ylijäänyttä vispivaniljaseosta. Pursota kermaruusukkeita ympärille ja laita mansikat päälle.
Vähän kyllä jännitti antaa kakku pois, mitenköhän se kestää kasassa vai leviääkö se heti pitkin pöytiä :) Mutta kyllä se oli kestänyt leikkausta ja oli kuulemma maistunutkin. Tulipahan tämäkin opeteltua ja seuraavan kerran on viisaampi tehdessä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti