Tein kyllä sinne synttäreille myös muffinivuokaan joitain donitseja ne kohosi paremmin, kun mitkään muut muffinit! Ja kelpaavat oikein hyvin myös muffineina, kosteita ja kohonneita.
DONITSIT
0,5 dl öljyä
1,25 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
Sekoita öljy, piimä, kananmuna ja sokeri kulhossa sekaisin.
Mittaa toiseen astiaan kuivat aineet eli suola, vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan. Sekoita, älä vaivaa. Taikina on aika jäykkää ja tahmeaa valmiina. Voitele hyvin donitsipelti. Laita pursotuspussiin isopäinen tylla tai leikkaa pussin pää auki, kun olet laittanut taikinan ensin pussiin. Pursota donitsit. Jätä kohoamisvaraa. Paista 200 asteessa keskitasolla. Aika on noin 10 minuuttia. Vahdin hyvin donitsit, tarkan ajan kanssa ei paistaminen onnistu. Valmiit donitsit ovat keskeltä kiinteitä, mutta pehmeitä ja minulla meni donitsien pohjat tummiksi. Kypsät donitsit voi voidella voisulalla paistamisen jälkeen mehevyyden säilyttämiseksi, mutta minä en ole niin tehnyt ja hyviä ovat olleet.
Kinuskikuorrutus:
0,75 kuohukermaa
0,75 fariinisokeria
Mittaa aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes kiehuvan kinuskin kuplat ovat suurentuneet ja kinuski on selvästi paksuuntunut. Tähän menee aikaa noin puoli tuntia. Jos et ole varma, onko kinuski valmista, tipauta pisara kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Kinuski jämähtää heti kylmässä jos se on valmista. Jäähdytä kinuski ja levitä donitsien päälle.
Alkuperäinen ohje löytyy täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti